Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

TRIPTYKON (Swi) – Eparistera Daimones (2010)


Θα έρθω αντιμέτωπος με όλο αυτό το ηλίθιο hype, όχι ως ο ιππότης των απανταχού blogs και κριτικών, αλλά ως ένας τσαντισμένος πρώην οπαδός του Fischer που βλέπει αυτήν την παρωδία να ξεχειλίζει σε κάθε κλικ ή φυλλομέτρημα περιοδικών.

Σαματάς για ένα δίσκο που είναι μακρά η καλύτερη διασκευή και προσέγγιση στον ήχο και την ουσία των 
Celtic Frost. Επιπλέον, ότι πιο τσαλακωμένο, ανέμπνευστο και άκαμπτο έχει να προσφέρει ο Fischer, μόνος πλέον μιας και ο Ain τον παράτησε, συνεχίζοντας να αναμασά μισοτελειωμένες και αχρησιμοποίητες (ή και όχι) ιδέες από το "Monotheist", τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Ίδιος ήχος, ίδιο άνευρο σκότος, ίδια παραγωγή. Η μουσική εξέλιξη που αναζητούσε ο Fischer, η υποτιθέμενα βασική αιτία για αυτή την μετεμψύχωση των Frost, είναι ανύπαρκτη.

Θα μπορούσα να αναφερθώ στα επιμέρους γνωρίσματα του δίσκου ή στη μουσική κατάρτιση των μελών, αλλά ποιο το όφελος όταν το συνολικό αποτέλεσμα βρωμάει από ανουσιότητα και παρελθοντολαγνεία. Αδιάφορες επαναλαμβανόμενες συνθέσεις. Στίχοι ταιριαστοί για κάποιο ξεβγαλμένο goth σχήμα του 1990. Το "Επαριστερά Δαίμονες", το νέο εξώφυλλο του Giger, η προσθήκη γυναικείων φωνητικών είναι στοιχεία που βγάζουν μάτι για την προσπάθεια του Fischer. Προσπάθεια, γιατί δεν είναι τίποτα παραπάνω. Εκτός αν πιστέψουμε πως ο Fischer εκτός από ένα ακατέργαστο διαμάντι που στολίζει τη μουσική μας είναι και αφελής.

Δεν θα ζητωκραυγάσω για παλιμπαιδισμούς. Ότι είχε να πει ο Fischer το είπε μέχρι το 1985. Η προσπαθεί να δημιουργήσει, ανασύροντας περασμένη δόξα και μεγαλεία και χωρίς πλέον να έχει το συναίσθημα και το όραμα, αποφέρει το αποτέλεσμα ενός κλόουν και με αυτή την ιδιότητα το μόνο που μπορεί να διασκεδάσει είναι παιδάκια.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έμπαινε Γιούτσο...







http://www.slang.gr/lemma/show/gioutsos_3531:%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82

ερασιτεχνικό τριβείο για αμμοκονία είπε...

λολ

ερασιτεχνικό τριβείο για αμμοκονία είπε...

θα το διαβάζω κάθε μέρα, γίνεται όλο και καλύτερο

!

J.Christ. είπε...

vale dipla dipla k tous stixous ...ekei na deis paniguri

den eprepe na ton varaei i mana tou mikro ton kaimeno ton warrior