Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

FUNERATUS (Bra) – Vision From Hell (2009) [7”]

 
Οι Funeratus, με καταγωγή από τη Βραζιλία και με το πρώτο τους demo να έχει βγει το '96, αυτομάτως κατατάσσονται στη συνομοταξία των γνήσιων βλάσφημων κάφρων που έχει την τάση να "γεννάει" η Λατινική Αμερική. Η μπάντα καθυστέρησε λίγο να βγει από το λαγούμι της (μόνο 6 χρονάκια), μιας και ο πρώτος ολοκληρωμένος της δίσκος κυκλοφόρησε το 2002, χτύπησε άλλες 2 φορές απανωτά (2003, 2004) και μετά πάλι πίσω στο λαγούμι για αρκετό καιρό, μέχρι που αποφάσισαν να "ξεμυτίσουν" πάλι την περασμένη χρονιά και με την κυκλοφορία του εν λόγω 7-ιντσου.

Τα 3 νέα κομμάτια που παρουσιάζονται στο "Vision From Hell" είναι ακραία, είναι oldschool, μπορεί όμως να παραπλανήσουν λίγο κάποιον που έρχεται σε πρώτη επαφή με τη μπάντα, μιας και βγάζουν μια "blackίλα", η οποία όμως οφείλεται στην παραγωγή του ep, που ακούγεται ίσως πιο ξερή και επίπεδη απ' ότι θα έπρεπε. Παρ' όλ' αυτά, με μια δεύτερη ματιά, τα ατόφια evil thrash σολίδια (τα οποία εκτελούνται με βάναυση τελειότητα), η ακατέργαστη φωνή του τραγουδιστή και η ίδια η καταγωγή της μπάντας δεν αφήνουν περιθώρια λάθους. Όποιος μπει στον κόπο να τσεκάρει και το υπόλοιπο υλικό της μπάντας, αμέσως θα αντιληφθεί πως οι Funeratus έχουν τη στόφα του τρελαμένου thrasher, ο οποίος γουστάρει να παίζει τη μουσική του τραβηγμένη στα άκρα και να την ντύνει με βλάσφημες εξωφυλλάρες σαν αυτή παραπάνω, αφού δε γουστάρει ούτε κατά διάνοια να τον πει κάποιος "καθολικό"!

Όσοι "εγκαταλείψατε" τους Malevolent Creation μετά το "Ten Commandments" επειδή έγιναν πολύ death metal και παράλληλα λατρεύετε το "Bestial Devastation" των Sepultura, αν τέλος πάντων γουστάρετε γνήσια σατανίλα και retro "βιαιοπραγίες", τότε εδώ θα βρείτε την υγειά σας και μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα με τις Βραζιλιάνικες καφρίλες (Vulcano, Bloody Sign, Krisiun, Horned God, Vomepotro κ.α.) άλλη μια γαμάτη cult μπάντα!

Γεράσιμος Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: