Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

THE RED SHORE (Aus) - Lost Verses 2009

Πρώτη σημείωση, ΔΕΝ μπερδεύουμε τους Αυστραλούς The Red Shore με τους Αμερικάνους The Red Chord. Γιατί μπορεί να βρίσκονται κάτω από την ίδια σκέπη του technical deathcore αλλά όσο να ‘ναι, μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν καταλαβαίνεις πόσο έξω έχεις πέσει, και ότι άλλο περίμενες να ακούσεις και άλλο σου έρχεται. Δεύτερη σημείωση, ΔΕΝ πρόκειται για καινούρια κυκλοφορία, και αυτό το αναφέρουμε όχι μόνο γιατί κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο αλλά γιατί ουσιαστικά ο “Lost Verses” περιέχει κομμάτια από τις τρεις πρώτες κυκλοφορίες του συγκροτήματος, “The Beloved Prosecutors” (Demo, 2005), “Salvaging Whats Left” (EP, 2006), “Pre-production” (Demo, 2006).

Αυτή η κίνηση βέβαια κάθε άλλο από αρπαχτή μπορεί να θεωρηθεί, καθώς η κυκλοφορία του δίσκου συνδυάζεται με μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των The Red Shore. Και αυτό γιατί κατά την περιοδεία τους με τους All Shall Perish, το λεωφορείο της μπάντας εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ο τραγουδιστής Damien Morris καθώς και ένα μέλος του crew. Η ηχογράφηση, μάλιστα, των φωνητικών του εξαιρετικού “Unconsecrated” (2008) έμεινε στην μέση, συμπληρώνοντας όσα μέρη δεν είχαν ολοκληρωθεί από τον μπασίστα Jon Green.

Όπως και να ‘χει, κατά την ακρόαση του “Lost Verses” συναντάμε τον Chase Butler πίσω από το μικρόφωνο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το δέσιμο με την μπάντα είναι κάτι παραπάνω από σφιχτό. Είναι εμφανές ότι η έλευσή του απομάκρυνε τις metalcore καταβολές της μπάντας που συναντάμε κυρίως στο “Salvaging Whats Left”, και λιγότερο στο “Unconsecrated”. Οι The Red Shore ακούγονται σήμερα λίγο πιο βαρείς από τους Bring Me The Horizon, πιο κοντά δηλαδή σε Whitechapel, Suicide Silence και From The Shallows. Ακολουθώντας την “μοδάτη” οδό των τελευταίων, μιλάμε για ένα μπασταρδεμένο deathcore με ολίγη από technical riffs και όλως παραδόξως, ολίγη από majestic ατμοσφαιρικά πλήκτρα. Λίγο μας επηρεάζει το τελευταίο, καθώς μένουμε στις πολύ δυνατές συνθέσεις, που μπορεί να μετράνε κάμποσα χρόνια, παρόλα αυτά ακούγονται ολόφρεσκες. Κομμάτια όπως τα “I Only Smile When You’re Bleeding”, “Sink Or Swim” και “Pulling Teeth” σε κάνουν να απορείς για το που βρίσκονταν τόσο καιρό και δεν είχες πάρει χαμπάρι.

Εν κατακλείδι, αυτός ο φόρος τιμής προς τους αποδημούντες μπορεί να θεωρηθεί ως το μεταίχμιο μιας νέας εποχής του συγκροτήματος. Βάζοντας έτσι τις βάσεις για το πολυαναμενόμενο πλέον "The Avarice Of Man", που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Μάλιστα στο myspace της μπάντας μπορεί να ακούσει κανείς ένα κομμάτι από την επικείμενη κυκλοφορία, ονόματι "The Seed Of Annihilation". Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς εδώ θα είμαστε μόλις κυκλοφορήσει, να γράψουμε δυο αράδες.


Νικος Ζ.

www.roadrunnerrecords.com
www.myspace.com/theredshore

Δεν υπάρχουν σχόλια: