Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

CHAIN REACTION (Pol) – Vicious Circle (2009)


Μπορεί ο χρόνος κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου των Chain Reaction να παραμένει λίγο ασαφής, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια περίοδο από το 2006 – 2009, ωστόσο εμείς κρατάμε την επίσημη κυκλοφορία από την Kolony Records που έγινε πριν περίπου έναν χρόνο.

Ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην μουσική που γράφουν οι Πολωνοί, είναι αυτός του groove thrash metal και ο θεός βοηθός. Με απλά λόγια είναι το συνονθύλευμα συμπαγούς παλιομοδίτικου μεταλλικού ήχου, χιλιοπαιγμένων μα πάντα φρέσκων, απλών και σταθερών riffs και μιας γνώριμα τραχιάς και άνοστης φωνής. Ή μπορούμε να πούμε ότι απλά περπατάνε στα μονοπάτια των PanteraMachine HeadSkinlab και Pro-Pain. Οι Chain Reaction κρατάνε όλα τα χαρακτηριστικά της παλαιάς κοπής αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να προσαρμόσουν τις επιρροές με τις οποίες μεγάλωσαν στις ανάγκες των καιρών. Ίσως και να ήταν καλύτερα να έβαζαν και τα δυο πόδια είτε στο παρόν είτε στο μέλλον, αντί να ακροβατούν ανάμεσα τους. Και αυτός γιατί όπου υπάρχουν κάποια δείγματα ότι το συγκρότημα μπορεί να δημιουργήσει κάποιες προοπτικές για τον ακροατή, αμέσως μετά αυτοαναιρούνται.

Φτάνοντας στο τέλος, και αφού έψαχνα από δω και από κει για πληροφορίες σχετικά με το συγκρότημα διάβασα μια φράση που χαρακτηρίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την δουλειά που έκαναν στο συγκεκριμένο δίσκο. Ακολουθεί αυτούσια: “Vicious Circle is like driving a Ford Mustang while having diarrhea. As fun as the ride might be, one can only wish it wasn't constantly interrupted by shit”.


Νίκος Ζ. 

www.chainreaction.pl 
www.myspace.com/chainreactionpl 
www.kolonyrecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: