Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

FOR TODAY (USA) – Breaker (2010)


Δύο είναι οι λόγοι που συντάσσεται αυτή η κριτική. Ο πρώτος για να παρουσιάσει το πώς γίνεται με μια κυκλοφορία ουσιαστικά να καταστρέφεις το καλό όνομα που έχεις δημιουργήσει. Και ο δεύτερος για να διαβεβαιώσει τον καθένα, ότι δεν αποτέλεσε κίνητρο ο “Breaker” για την ιστορική αναδρομή, στους christian death/metalcorαδες For Today, έτσι ώστε να έχουμε προ μερικών εβδομάδων την κριτική στο “Portraits”.

Με λίγα, πολύ λίγα λόγια, έχουμε να κάνουμε με μια πανωλεθρία η οποία δεν καταφέρνει να σωθεί ούτε με τις 2-3 φωτεινές εξαιρέσεις που ακούνε στο όνομα “Devastator”, “Advocate”, “Arm the Masses” (παρά το γελοίο του ονόματος). Οι For Today οπλισμένοι με τις συνήθεις ψευτο-χριστιανικές τους ατάκες, ξεκινάνε μια σταυροφορία που από ότι φαίνεται ηττάται από την πρώτη μάχη. Στον “Breaker” εμφανίζονται λιγότερο τεχνικοί, ρίχνοντας παράλληλα το tempo, μεγιστοποιώντας έτσι τον όγκο. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα συνεχόμενα bass drop προσπαθούν να ανατινάξουν τα subwoofer. Φρου φρου και μεταξωτές κορδέλες, μιας και το συγκρότημα μετατρέπεται σε ένα κακέκτυπο του εαυτού του προσθέτοντας πολλά (πραγματικά) φλώρικα καθαρά φωνητικά καθώς επίσης και αρκετά ιντερλούδια με κλαψιάρικη συναισθηματική μουσική, ανάμεσα από τα κομμάτια τους.

Πατώντας λοιπόν πάνω στην δοκιμασμένη φόρμουλα του προηγούμενου δίσκου κάπου το γλυκό δεν έδεσε, και στην προσπάθειά τους να γίνουν οι επόμενοι August Burns Red ή οι War of Ages, κάπου χάνουν το τρένο για την Γιούμα. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο δίσκο ας μείνει μόνο στα προαναφερόμενα tracks μιας και διαθέτουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα επίπεδα πώρωσης.


Νίκος Ζ.

www.myspace.com/fortoday
www.facedownrecords.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: