Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

65 DAYS OF STATIC (Eng) - We Were Exploding Anyway (2010)


Ξεχάστε ότι ξέρατε για τους 65DOS. Αυτό που ακούγεται στο "We Were Exploding Anyway" σίγουρα δεν είναι post-rock, αλλά κάτι τρομακτικό που δύσκολα περιγράφεται στα στεγανά της μουσικής ορολογίας.

Ας ξεκινήσουμε από τα drums ή έστω απ’αυτό το ηλεκτροφόρο beat που φαίνεται να κρατάει το ρυθμό στην δισκάρα αυτή. Ηλεκτρισμένα, μπασάτα στο +100 και πάντα υπό την καθοδήγηση των synths, τα τύμπανα του "We were…" αγγίζουν τα όρια του drum n bass. Τίποτα πλέον δεν θυμίζει τις στεγνές μεμβράνες του παρελθόντος. Τίποτα δεν είναι όπως πριν, όλα κυλάνε σε math... σπασμούς από το υπερπέραν της ηχητικής φαντασίας. Όλα αιωρούνται κι όλα κινδυνεύουν να χάσουν το νόημα ή καλύτερα το όνομα τους.
Οι κιθάρες και τα βιολιά είναι οι μόνοι, που προσπαθούν μάταια να σώσουν την χαμένη post-rock τιμή, μέσα σ'έναν καταιγισμό από electro-χάος, λούπες και βρετανο-indie ατμόσφαιρα, όπου αναρωτιέσαι πραγματικά αν αυτή είναι η γνωστή μπάντα από το Sheffield. Το "Dance dance dance" επικυρώνει τις πρώτες ενδείξεις της αποστασίας, ενώ το "Go complex" και το "Tiger girl" την δικαιώνουν.

Post-nothing που λένε και οι Japandroids.


Αντώνης Δ.


www.65daysofstatic.com
www.65kids.com
www.myspace.com/65propaganda 

www.monotremerecords.com
www.hasslerecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: