Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

DE MAGIA VETERUM (Ned) – The Divine Antithesis (2011)

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι De Magia Veterum είναι εφιαλτικοί σε τέτοιο βαθμό, που απεύχεσαι να βρεθείς ξανά στην ψυχολογία να τους βάλεις για άλλη μια φορά στο στερεοφωνικό σου. Ακόμα κι αν τη βρίσκεις με χαρακωμένο cd των Demoncy, αυτό εδώ πάει το σατανιστικό dada πολύ παραπέρα.

Τα πάντα ακολουθούν μια αυτόνομη πορεία στο κολαστήριο των Ολλανδών. Τα samples, τα Antaeus-ικά τύμπανα, τα σκυλίσια φωνητικά. Όλα ξεπετάγονται χαοτικά, σε μια ευγενή προσπάθεια να αναδιατυπώσουν έννοιες όπως κομμάτι, ρυθμός, θόρυβος, ακοή.
Αντι-riff, νότες από σπασμένα πιάνο, βιβλικές κραυγές … ο ήχος των De Magia Veterum ακροβατεί κάπου ανάμεσα στους Wrath of the Weak και τους Gnaw Their Tongues όντας, η αλήθεια είναι, πιο προσιτός απ’τους άλλους δύο (τι παράνοια ρε πούστη). Άλλωστε ο "Μ" πίσω απ’ τους εν λόγω τροφίμους, δεν είναι άλλος από τον Μories των Gnaw Their Tongues, του σχήματος που έσπασε τα όρια της αισθητικής μεγαλοφυΐας την δεκαετία που μας πέρασε.

Οι De Magia… με καυλώνουν, πιο πολύ απ’τους Gnaw Their tongues, δεν μπορώ να το αρνηθώ …και ξεκαθαρίζω ότι ο ήχος τους δεν έχει ουδεμία σχέση, όπως πολλοί πιστεύουν. Σύριγγες οι μεν, ψαλμούς οι δε.

Η Ολλανδία τείνει να πάρει τη θέση της Γαλλίας στην καρδιά μου και αυτό μ’ έχει βάλει σε σκέψεις, κι ας είναι αντίστροφα τα εξώφυλλα.


Αντώνης Δ.

http://www.myspace.com/demagiaveterum
http://transcendentalcreations.com/

1 σχόλιο:

nat▼sja▪ είπε...

'Η Ολλανδία τείνει να πάρει τη θέση της Γαλλίας' λες;;;
Για να δούμε...