Σάββατο 9 Απριλίου 2011

BLACK MOUNTAIN, Lemonade Influence @ Principal, Θεσσαλονίκη - - 02/04/2011

Πήγαμε το Σάββατο Black Mountain και περάσαμε ωραία. Ηταν από τις συναυλίες που αν και δεν σου αφήνουν κάτι φοβερό να έχεις να θυμάσαι εντούτοις δεν το μετανιώνεις που πήγες και που έδωσες και ένα εικοσάευρω στον χώρο που μια βδομάδα πριν ρήμαξαν οι Manowar για ένα συνεχόμενο τριήμερο (δε πήγα, είμαι αδερφή). Για να μην ξεχάσω όμως αυτά που είδα και μου μείνει μόνο η γλυκιά ανάμνηση ας γράψω ένα μικρό μα περιεκτικό report του τι είδαμε.
Γουστάρω Black Mountain γενικά ε, η εταιρεία που τους τρέχει είναι η Jagjaguwar η οποία έχει τους δεινόσαυρους μέσα που είναι και μέσα στις αγαπημένες μου μπάντες έβερ άρα τι περιμένατε; Οι συγκεκριμένοι είναι λίγο σαλάτα στο roster τους αφού έχουν βγάλει από Lightning Dust & Oneida μέχρι Ladyhawk & Parts & Labour αλλά αν θα έπρεπε να τους προσδώσουμε μια ταυτότητα, να πούμε πως κινούνται σε ελαφρώς '70s & ψυχεδελικοπειραματικούς ήχους με εξαιρέσεις εδώ και κει. Όλα αυτά βέβαια υπό ένα πρίσμα που δεν θα τα επέτρεπε να κυκλοφορήσουν τρεις ή τέσσερις δεκαετίες πίσω λόγω κάποιων απαιτούμενων ζυμώσεων (κυρίως στα '90s) που είναι και διακριτές στη μουσική τους. Με απλά λόγια, '70s heavy/prog/psych rock for indie kids! Ελα δεν είμαι κακός έτσι είναι!

Για report όμως ήρθατε και εγώ σας πρήζω άρα πάρτε το :

Οι τύποι είναι cool στυλιστικά, vintage πουκαμισάκια, vintage παντελόνια, vintage όργανα, vintage τρίχες και vintage ζώνες για τις κιθάρες. Μέχρι που βλέπεις τον θεόθεο drummer με ενδυμασία ΚΑΝΓΚΟΥΡΑ πρώην Ανατολικού μπλόκ αν δεν είχε περάσει Κομμουνισμό και είχε βιώσει την δεκαετία του '80 όπως η Δύση! Κιεγαμώ;;; Οχι σοβαρά κωλογούσταρα! Πέρα απ΄το γεγονός ότι έσπαγε μια κακώς εννοούμενη ομοιογένοια (λίγο στημένη με πιάνετε;;; ), ήταν κιεγαμώ τους drummers, πιθανότατα απ'τους καλύτερους που έχω δει τα τελευταία χρόνια επί σκηνής. Power drummer βασικά, ούτε μια δυναμική, χώσιμο, χώσιμο και γαμημένος μετρονόμος με υπερκαυλωτικά γυρίσματα. Ολα τα βλέμματα πάνω του! Ωραία και οι άλλοι καλοί ήταν (με αμέσως επόμενο highlight τον bass-ιστα που έκανε κάτι σαν headbanging ανθρώπου που έχει πιει 12 καφέδες σε ένα απόγευμα!), αλλά υπήρχε ένα θεματάκι εκεί που στεκόμασταν στον χώρο με τον ήχο, με αποτέλεσμα να μην ακούμε καλά τα φωνητικά (αντρικά/γυναικεία) και να χάνουμε και λίγα πλήκτρα σε φάσεις. Το τονίζω αυτό για την θέση μας, διότι είχαμε μαρτυρίες από ανθρώπους που κάθονταν πίσω και έλεγαν πως όλα ήταν τζάμι αλλά ξέρετε τώρα, εμείς πρέπει να νιώθουμε τις δονήσεις και πάμε πάντα μπροστά ακόμα και αν κουφαθούμε στο τέλος. Συνολικά λοιπόν, το όλο στήσιμο/παίξιμο ήταν λειτουργικό χωρίς το απαιτούμενο ΠΑΘΟΣ και την απαιτούμενη ΚΑΥΛΑ με τις προαναφερθείσες εξαιρέσεις βέβαια!

Το set βασίστηκε περισσότερο στο ''Ιn the Future'' (κανένα πρόβλημα εδώ) και γενικά τα πάντα παίχτηκαν όπως έπρεπε. Να με συγχωράτε, δεν έχω ακούσει τον τελευταίο ακόμα αλλά αν τα riff-ατα τραγούδια που παίχτηκαν είναι από αυτόν μάλλον θα σκοτώνει και πρέπει να το πράξω λιαν συντόμως! Aλλά αυτά πάνω κάτω! Αν περιμένατε κανέναν να σας λέει για κιθαριστική ηδονή, λάγνες συνθέσεις & ψυχεδελικά vibes πάντε διαβάστε κανένα άλλο zine με κάποιον που να κατέχει τα παραισθησιογόνα γιατί εδώ τζίφος. Ηταν απλά ωραία!


http://www.myspace.com/blackmountain


Κώστας Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: