Τρίτη 26 Απριλίου 2011

BOOK OF SAND (USA) - Destruction, Not Reformation (2010)



Οι μέρες που διανύουμε είναι επικίνδυνες. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε πως ένα ντόμινο αντίδρασης έχει ξεκινήσει, φωνάζοντας με οργή στα απολυταρχικά και στα φαινομενικά δημοκρατικά καθεστώτα για την παρακμή στην οποία έχει υποπέσει ο μοντέρνος κόσμος. Έτσι λοιπόν μέσα σ’ όλες αυτές τις φωνές, υπάρχουν και μουσικοί που το κάνουν μ’ έναν πιο φιλοτεχνημένο τρόπο.

Οι Book of Sand είναι από αυτές τις φωνές. Προερχόμενοι από την Minneapolis των Η.Π.Α., μία ombm (one man black metal band σημαίνει αυτό, να το ξέρετε από δω και μπρος) στο συνθετικό κομμάτι μόνο, που λίγα μας αφήνει να μάθουμε γι’ αυτήν, ξεσαλώνει με πολύ θόρυβο. Έχοντας σαν κορμό την lo-fi νοοτροπία, τσιτάρει τα gain σε κιθάρες και φωνητικά, και συνοδεύει με κούφια drum machine. Το τελικό χτίσιμο γίνεται με την ακολουθία ενός από τα πιο μελιστάλαχτα όργανα, ενός τσέλο, που ως αποτέλεσμα έχει το να δημιουργεί μία ευοίωνη αντίθεση, μέσα σ’όλη την καταχνιά. Σκεφτείτε κάτι σαν Paysage D’ Hiver, με λιγότερο χιόνι και κοινωνική απεύθυνση.

Τίτλοι κομματιών που καυτηριάζουν, και που καλύπτουν την έλλειψη στίχων, δίνουν κατευθείαν το ζουμί αυτών που εκφράζει η μπάντα. Πολύ ενδιαφέρων δίσκος γενικά, τώρα έβγαλε και τρίτο cd ο τύπος, με μια παρτίδα από 6 folk κομμάτια που θα τσεκάρουμε λίαν συντόμως. Για την πρώτη κυκλοφορία, θα σας τα πει ο Αντώνης. Εμείς από δω, ευχαριστούμε ακόμα μια φορά την Paradigms Recordings για μία ακόμα δυνατή κυκλοφορία.


Μάριος Γ.


http://bookofsand.bandcamp.com
http://www.myspace.com/bookofsandmusic
http://www.paradigms-recordings.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: