Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Artcore 27 & Μούντζα 4

Κάνουμε ποδαρικό στην συγκεκριμένη στήλη τοπικιστικά και ευλογώντας τα (τοπικά) μούσια μας. Η Μουντζα #4 έχει σκάσει μύτη εδώ και ένα χρόνο αλλά είναι τόσο χαλαρό το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των τυπάδων πίσω απ’το zine που και ανασκόπηση των τευχών να κάναμε μια χαρά επίκαιροι θα ήμασταν. Λοιπόν όσοι ξέρουν ξέρουν και όσοι δεν ξέρουν οφείλουν να μάθουν. Το zine είναι στυλιστικά τέλειο, γραμμένο κυρίως στα Αγγλικά και η ύλη που καλύπτει είναι υπερπλήρης για κάθε punk/hardcore και ότι αυτό συνεπάγεται, φίλο. Με φοβερά και τρομερά blog-οειδή κείμενα μηδενιστικής και άλλοτε κριτικής αντίληψης, ιστορίες δίχως ιδιαίτερο νόημα αλλά πάντα ευχάριστες και χιουμοριστικές (ή σκατοψυχες, διαλέγετε και παίρνετε), συνεντεύξεις από Black time μέχρι Darkthrone (jesus kids!), αφιέρωμα στον φοβερό και τρομερό Sugi (o τύπος είναι κορυφαίο πινέλο ε) και πληθώρα reviews με λόγο απλό και κατανοητό. Σίγουρα μιλάμε για ένα απ’τα καλύτερα zines που έχουν πέσει στα χέρια μας και σε μια σκατοχώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι και λίγο να πατάς τον μισό και βάλε πλανήτη στο συγκεκριμένο θέμα. Αν έχω κάποιο παράπονο είναι το ότι έφυγε η γαμηστερή emocore/screamο στήλη του Σκαφιδά (αν και μου είπαν πως θα επιστρέψει ; ). Είμαστε μερικοί ευαίσθητοι που πονέσαμε, αουτς!

Συνεχίζουμε με το επετειακό τεύχος για τα 25 χρόνια του Artcore. Χαλαρό χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας και εδώ αλλά το συγκεκριμένο zine είναι ότι πρέπει για το αρχειακό υλικό κάθε συλλέκτη αφού τα ιστορικά άρθρα για τις μπάντες που καλύπτει (από Die Kreuzen & D.O.A. μέχρι Saints των πρώτων δίσκων προφανώς) συνδυάζονται άψογα με τις συνεντευξεις από νέα φυντάνια (Κnuste Ruter, 40 Hells και άλλών) και το κλασικο δυσέλιδο-τρισέλιδο reviews κυκλοφοριών που σου βγαίνουν τα μάτια γιατί πιο πυκνογραμμένο δεν παίζει. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το απλά γαμηστερό βινύλιο που συνοδευει το τεύχος και θα σας αφήσει απλά μαλάκες (δείτε το link που παραθέτουμε για περισσότερα). Όσοι ενδιαφέρεστε δεν χάνετε να ρωτήσετε τον Ντάρεκ απ’το τοπικό distro Scarecrow αφού δεν πάει καιρός που το προμηθεύτηκα από κεί. Αν όχι το παίρνετε απ’την πηγή. Γενικά τσεκάρετε το back catalogue και ειδικά το τεύχος #25 με το φοβερό και τρομερό 7’’ των Βeef People (ποιανών;)

Την επόμενη φορά θα γίνουμε προβλέψιμοι και θα παρουσιάσουμε σπαστά το έτος 2010 για το Maximum rocknroll. Μέχρι τότε φάτε τα μούτρα σας στο underground αδέρφια!

Κώστας Χ.

http://mountza.blogspot.com/
http://www.scarecrow.gr
http://www.fourletterword.org.uk/artcore
http://artcorefanzine.bigcartel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: