Σάββατο 14 Μαΐου 2011

CEASE OF BREEDING (Grc) – Sounds of Disembowelment (2010)

Τίγκα στην καφρίλα η Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά! H μπάντα χτύπησε πρώτη φορά το 2006 με ένα promo 2 κομματιών, ενώ δύο χρόνια αργότερα εμφανίζεται βελτιωμένη με το "Expanding the Massacre" EP, το οποίο έθεσε τις βάσεις για κάτι πολύ υποσχόμενο στο εγγύς μέλλον, εξού και η συνεργασία με τους σιχαμένους Γιαπωνέζους της Amputated Vein φαντάζομαι. Το "Sounds of Disembowelment" λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιώσει τις βάρβαρες προσδοκίες μας σε μεγάλο βαθμό.

Οι φίλοι μας επιδίδονται σε αδυσώπητο brutal death metal, αρκούντως τεχνικό, αν και γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό απ' την αρχή ότι ο στόχος της μπάντας είναι η ωμή καφρίλα. Τα blasts πέφτουν βροχή, οι κιθάρες ξεσκίζονται στα tremolos και στις τσιρίδες, ενώ τα mid-tempo μέρη groov-άρουν απίστευτα και είναι τίγκα στα μπουκώματα. Επίσης η φωνή είναι αποκλειστικά βόθρος με μπόλικες "γουρουνίσιες" προεκτάσεις (ο ορισμός του "δεν πιάνω στίχο" δηλαδή). Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, μιλάμε για εντονότατες επιρροές από τις αμερικάνικες σχολές της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, αμφότερες υπαίτιες για την έκκληση τόνων κτηνωδίας και αρρώστιας όλα αυτά τα χρόνια. Στα συν η υπέρβαρη παραγωγή που σε πιάνει απ' τα μούτρα.

Οι Cease of Breeding έχουν ακόμα δρόμο μέχρι να χωνέψουν τις επιρροές τους, όμως στα πλαίσια στα οποία κινούνται είναι ψαγμένοι και άρτιοι συνθέτες. Η μουσική τους εκπνέει απλόχερα ένα δύσοσμο αέρα γνησιότητας και death metal οπαδισμού, που αν μη τι άλλο τον σεβόμαστε χωρίς ενδοιασμούς. Εύγε!


Γεράσιμος Β.

http://www.myspace.com/ceaseofbreeding
http://www.amputatedvein.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: