Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

I WANT YOU DEAD (Grc) - We Are The Legions Of Scums (2010)

Πάντα προνοητικοί, σχεδόν προφήτες θα έλεγα, περιγράψαμε πώς έχουν τα πράματα στο ελληνικό hardcore στην παρουσίαση του demo των My Turn, οπότε εδώ θα πάμε κατευθείαν στα του ντεμπούτου των Πατρινών I Want You Dead, το οποίο έκανε πολλούς να χεστούν πάνω τους πέρυσι, αφού πρόκειται για δίσκο που για τα δεδομένα της χώρας πιάνει κορυφή. Το ξέρω ότι έχετε βαρεθεί να ακούτε και να διαβάζετε γι' αυτά τα ταλαίπωρα ελληνικά δεδομένα, αλλά δυστυχώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σ' ένα επίπεδο που τέτοιες φράσεις έχουν νόημα. Καμιά δεκαριά albums σαν το "We Are The Legions Of Scums" θέλουμε ακόμα και ίσως αλλάξει η κατάσταση...

Τα βασικά υλικά ενός hardcore δίσκου είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους και εύκολα στη χρήση. Το σημαντικό είναι η εκτέλεση και οι I Want You Dead, χωρίς τσελεμεντέδες και έξτρα καρυκεύματα, μας σερβίρουν πίσσα κατράμι hardcore, απαλλαγμένο από μελωδίες και καθαρά φωνητικά, μόνο βία. Στις συνθέσεις τους "Ούνοι", θυμίζουν αποφοίτους της Μεγάλης των Μπουκέτων Σχολής, όπως τους πάλιουρες Santa Sangre, αλλά και φρέσκους τραμπούκους όπως τους Harm's Way και τους Awoken, πασπαλίζουν Intergrity σκοτεινιά, στρίβουν και λίγο τη "βίδα" προς τη φορά των Cursed, και ορίστε, εννιά ακήκωτες τραγουδάρες, χωρίς Slayer κλεψιμέικα και άλλα μεταλλάδικα κολπάκια. Ο δίσκος χώνει απ' την αρχή ως το τέλος και προκαλεί τρομερή τσίτα, ενώ έχει γίνει απίστευτη δουλειά και στην παραγωγή, η οποία υποστηρίζει την ένταση των συνθέσεων, φαίνεται κυρίως όταν το ακούω με ακούστικα, όπου σε φάσεις μου 'ρχεται κυριολεκτικά να σκάσω.

Οι στίχοι είναι ένα ακόμη δυνατό σημείο των I Want You Dead. Πολύ καλογραμμένοι και τελείως χουλιγκάνικοι, η φράση "I/we want you dead" επαναλαμβάνεται στο δίσκο, είναι τόσο επίμονοι στο μήνυμά τους, ώστε το album μοιάζει σχεδόν σα concept! Μίσος και χολή για τους πάντες. Ο τρόπος που ξερνοβολάει τις λέξεις ο Αντρέας, ένα από τα καλύτερα λαρύγγια της εγχώριας σκηνής, είναι όπως ακριβώς πρέπει για να καρφωθούν οι φράσεις-κλειδιά στον εγκέφαλο.

Το album είναι προσεγμένο σε όλα του, το artwork είναι σκέτο αριστούργημα, η διασκευή στο "Old Tyme Hardcore" των Slapshot σοφά διαλεγμένη (κόλλημα με Slapshot, από τραγούδι τους πήρε μάλλον η μπάντα το όνομά της) και η συνολική διάρκεια των 25 λεπτών ιδανική. Οι I Want You Dead σχεδόν με σοκάρουν με τη σημασία που δίνουν στη λεπτομέρεια, το πόσο σωστοί και σχεδόν ψυχαναγκαστικοί είναι και το πόσο σκληρά δουλεύουν, κάνοντας συνεχώς περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες, γιατί εδώ έχουμε μια μπάντα που αξίζει καθολική αναγνώριση στη σκηνή. Διαβάστε τη συνέντευξη, τρέχτε στα live, αγοράστε ένα μπλουζάκι, πάρτε το βινύλιο ή κατεβάστε το τζάμπα αν δε σας περισσεύουν, και ελάτε να μάθετε τι θα πει Πατρινός (έπρεπε να το γράψω αυτό, σόρρυ).

Βαγγέλης Ε.

http://iwantyoudead.bandcamp.com/
http://www.myspace.com/iwantyoudead

Δεν υπάρχουν σχόλια: