Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ENSLAVE (Jap) – Far East Hardcore Punk (2011)

Παίρνεις ένα κουτί που γράφει με τεράστια γράμματα "ΠΙΤΣΑ" απ'έξω, τι περιμένεις να βρεις μέσα; Κάπως έτσι πάει και με τους Enslave... far east hardcore punk σου λέει και ψέματα δεν το λες εσύ με τη σειρά σου.

Δεν τους ήξερα καν, οπότε με την προτροπή φίλου "άκου εδώ το καλύτερο japcore της χρονιάς", έκανα κλικ, έκανα και download ...και τελικά σίγουρα το άκουσα. Δίσκος για πολλά γούστα το "Far East Hardcore" είναι ένα τσακ πιο μελωδικός από ότι θα 'θελα, αλλά ισορροπεί τόσο καλά με την πρίμα παραγωγή και το σκισμένο διπλό φωνητικό που δεν θα παραπονεθώ καν. Έτσι λοιπόν, για να μην μπερδευόμαστε, έχουμε γιαπονέζικο hardcore που παρα τις ενστάσεις των Anal Cunt, συνήθως αποκαλείται japcore. Μπόλικη μελωδία, crust σημεία, γυναίκα σκύλος – άντρας πάλι σκύλος στα φωνητικά, αλλά όλα με βάση το hardcore (το far east), συμπλήρωμα ένα πιο παλιομοδίτικο punk και λίγο metal (αυτό που μοιάζει με hardcore). Ο δίσκος κυλάει ωραία, με ποικιλία και pop νοοτροπία, τα κομμάτια πρέπει να τα θυμάσαι και θα το κάνεις. Δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, αλλά είναι ωραίος από μια καθαρά ψυχαγωγική ματιά και σε live σίγουρα θα σκοτώνει. Θα έχει ενδιαφέρον βέβαια το μίγμα του κόσμου στο οποίο θα έχει απήχηση και το οποίο θα παρακολουθούσε ένα τέτοιο live. Aλλά ας είμαστε ειλικρινείς, το ότι είδαμε τους Crude δεν νομίζω ότι σημαίνει πως θα γίνουμε ο νούμερο ένα προορισμός για τους Ιάπωνες, άρα δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα.

Έτσι λοιπόν αν το φετινό (ομολογουμένως πιο μονόπαντο) Acrostix δεν σου είπε και πολλά (κακώς), ρίξε μια αυτιά στο πιο βατό αδέρφι από την άπω ανατολή. Όλο και κάτι θα βρεις να σ’ αρέσει. Στανταράκι.

Ιωσήφ Χ.

http://www.myspace.com/enslavejhc

Δεν υπάρχουν σχόλια: