Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

CONSPIRACY OF DENIAL (Grc) - S/T Demo (2012)

Ώπα, εδώ είμαστε. Οι Conspiracy of Denial, αυτοί οι συμπαθέστατοι κοντοί τύποι ( + μια ψηλή) που έχουν προλάβει μέσα σε ένα χρόνο να παίξουν σε ότι κατάληψη υπάρχει, το πήρανε απόφαση , τα βάλανε κάτω , τα λογαριάσανε και μπήκαν να γράψουν σε studio. Τα 3 tracks που βρίσκουμε σε αυτό το EP, έχουν ηχογραφηθεί και παλιότερα σε άλλη version, γεγονός που κάνει λίγο mind fuck την νέα φάση, γιατί αλλιώς τα χω συνηθίσει εγώ. Είναι σαν να δίνεις Nutella σε έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει με Merenda. Δύσκολη επιλογή.

Για να μην πρήζω όμως, θα παραδεχθώ ότι αν και ένα δυο στοιχεία της πρώτης ηχογράφησης μου άρεσαν περισσότερο, σαν σύνολο η νέα ηχογράφηση είναι όπως και να το κάνεις πιο μπροστά. Παρά τον καθαρότερο ήχο καταφέρνουν και διατηρούν ένα αυθόρμητο ήχο πρόβας που δίνει μεγαλύτερη αμεσότητα στην μουσική τους. Σαν να παίζουν στο σαλόνι σου ένα πράμα. Τουλάχιστον αν αυτό ήταν υπόγειο και λίγο βρώμικο... πιθανότατα και με καμιά 20αριά πάνκηδες διάσπαρτους στις γωνίες.

Το ωραίο με τους Conspiracy of Denial είναι ότι έχουν καλό timing, σκάνε σε μια περίοδο που το crust αρχίζει να φανερώνει τις πρώτες επιπτώσεις του κορεσμού και της trendοποίησης που επιχειρήθηκε από γνωστούς άγνωστους εμπόρους. Τώρα λοιπόν που τα είδωλά σου υπέγραψαν σε μεγάλες εταιρίες και το γύρισαν σε πιο γυαλισμένο hardcore, ανοίγει χώρος για την πιο αγνή έκφραση που εξαρχής χαρακτήριζε το crust. Ξεπερνώντας τον σκόπελο της άψυχης ανάμειξης με ηπιότερες και συγκαταβατικότερες μουσικές χάριν μιας ευρύτερης αποδοχής ή μιας καλλιτεχνικής αναγνώρισης (που θυμούνται όλοι στα γεράματα), τελικά η μουσική αυτή δείχνει να αναπνέει από κάτι τέτοιες νέες μπάντες σαν τους Conspiracy of Denial. Ναι οκ, μουσικά θα σου θυμίσουν και λίγο τους Massmord ή λίγο Tragedy, και τα ελληνικά φωνητικά σίγουρα τα χεις ξανακούσει... αλλά συγκεντρώσου λέμε, χάνεις το νόημα.

Οι Conspiracy of Denial είναι μπαντάρα, και αν αυτά είναι τα πρώτα τους βήματα, τότε μόνο ευχάριστα νέα μας κόβω να χουμε από αυτούς. Το demo θα το πετύχετε (προφανέστατα) τσάμπα σε κάποιο live τους. Ψαχτείτε λέμε...

Ιωσήφ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: