Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Βία στη βία του Hellfest (crust punk live στο Μεταξουργείο) - - 22/06/12

… ή αλλιώς "Άντε γαμήσου Hellfest" ή "Στ' αρχίδια μας στην τελική ρε" ή τελοσπάντων "Πώς φτιάχνεις crust punk live σε τρία απλά βήματα". Βήμα ένα, παίρνεις τηλέφωνο τις μπάντες, βήμα δύο, νοικιάζεις εξοπλισμό, βήμα τρία, τα βάζεις σε ένα μπολ και έτοιμο το live. 

Reclaim the city φάση την Παρασκευή 22/06/12, και ένας τυχαίος πεζόδρομος επιλέγεται να είναι ο τυχερός. Κάπου στο Μεταξουργείο, για να μην βρωμάει κατσίλα η υπόθεση και έτσι για την αλλαγή ρε παιδί μου, κάθε καλοκαίρι Στρέφη; Παραπάει. Ευτυχώς κόσμος μαζεύτηκε, οι γείτονες ήταν cool και το live τελειώνοντας άφησε full καλές εντυπώσεις συν μερικές κηλίδες αίμα στον πεζόδρομο, το οποίο να πούμε ότι δεν θα συνέβαινε, αν είχε προβλεφθεί τα τσιμέντα να είναι πιο μαλακά.


Το τζέρτζελο ξεκίνησε όντως νωρίς, με τους Inhuman Poison που όσο πάνε και καλυτερεύουν και τους γουστάρω τίγκα. Crust punk με τίγκα μελωδικό προσανατολισμό και κάποιες hardcore punk αναφορές, συν μια διασκευή από Fall Of Efrafa στο "Pity The Weak", δημιουργούν ένα δίκαιο μακελειό προθέρμανσης. Καπάκι οι V8 Carburetor στην πιο κάτσα στιγμή της βραδιάς. Ο κόσμος φαγώνεται ότι είναι ίδιοι Zeke, εμένα ίδιοι δεν μου φάνηκαν αλλά μου άρεσαν όπως και να χει. Να τονίσω ότι αποθεώθηκα ακούγοντας σε κάποια φάση ρεφρέν "φύγε ρε καριόλη" ή κάτι παρόμοιο. Επικό ρε πούστη μου. Μετά από εκατό κομμάτια του ενός λεπτού παραχώρησαν την σκηνή στους Iron Maiden της βραδιάς, τους Michael Jackson του live, τους Ronaldo του crust punk (japcore πλέον;)… τους Antimob. ΠΑΝΙΚΟΣ μόνο. Ξύλο, crowd surfing, σπασμένα μούτρα παλικαριού και μικρά γυφτάκια στον αέρα. Τι να πω. Είμαι λίγος για να το περιγράψω. Μοναδική παρατήρηση ότι τα νέα κομμάτια είναι καρφί για live και ότι το "Έρχεται κηδεία" είναι το νέο αγαπημένο μου κομμάτι… γενικά. Δύσκολος ρόλος για τους Dirty Wombs να συνεχίσουν λοιπόν, αλλά οι μηνάρες τα κατάφεραν, και δίκαια, γιατί είναι μπαντάρα και τους απολαμβάνεις όσες φορές και να τους δεις. Ήταν λίγο μαγκωμένοι στην αρχή και αυτό είναι το μόνο λάθος που έκαναν. Κατά τα άλλα, επιτέλους έφεραν την κασσέτα τους (αντίθετα με τους Antimob που είναι καθίκια και πάλι δεν την είχαν μαζί τους) και έσπειραν πανικό τόσο κατά την διάρκεια της εμφάνισης τους όσο και νωρίτερα, συμμετέχοντας στις διάφορες εχθροπραξίες.


Γενικά ένα "ναι ρε γαμώτο" έχω να πω για αυτό το live. Δεν μας νοιάζει ρε, βγάλτε φωτογραφίες με τους Tragedy εσείς, εμείς περάσαμε καλά και στηρίζουμε τη γενναία απόφαση να γίνει ένα live επιτέλους σε ένα διαφορετικό σημείο. Βρείτε και άλλα spots και θα το κάνουμε tour το σκηνικό. Cheers στους κοντούς διοργανωτές.


Ατσάλινος

Δεν υπάρχουν σχόλια: