Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Cube (GR) - Cube (2012)


Γαμάει!!! Απλά, λιτά και ξεκάθαρα! Θα μπορούσα να κλείσω εδώ την παρουσίαση και να τελειώνουμε, αλλά επειδή και μαλακία θα ήταν αυτό αλλά και θα με κυνηγήσουν τα παιδιά ότι σαν νιούφης πήραν τα μυαλά μου αέρα, θα γράψω το γιατί! Μετά από ένα demo το μακρινό 2004, με εμφανίσεις σε διάφορες συλλογές της Spinalonga Records (μέλη τους είναι και ιδρυτικά μέλη της Spinalonga), αποχωρήσεις μελών, αρκετά live σε όλα τα γνωστά live-αδικα της πόλης και με μια τελείως δική τους αντίληψη του χρόνου (μερικά κομμάτια έχουν ήδη κλείσει τα όγδοα γενέθλια τους...) οι Cube μάς παρουσιάζουν το επίσημο ντεμπούτο τους εν έτει 2012...

Αν θα έπρεπε να τους δώσω ντε και καλά μια ταμπέλα, αυτή θα ήταν "progressive", αλλά με την πραγματικά ξεχειλωμένη έννοια του όρου! Tool, Alice In Chains, Red Hot Chili Peppers, Nine Inch Nails, Faith No More, Mr. Bungle, John Coltrane (ναι, δεν είναι λάθος! John Coltrane!! Καλά διαβάσατε! Άκουστε "Mass Confusion" και τα λέμε...), Black Sabbath κι ένα σωρό άλλα πράματα που μου έρχονται κάθε φορά που το ξανακούω!

Ε και, ρε μεγάλε;!; Οι πρώτοι ή οι τελευταίοι είναι, ρε ψηλέ, που δηλώνουν σαν επιρροές αυτές τις μπάντες; Φυσικά και όχι, αλλά όλα είναι παιγμένα με έναν τόσο προσωπικό ήχο που με κάνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να παίξει μπάλα στα ίσα πολλές ξένες μπάντες! Από άποψη παραγωγής το album απλά ενισχύει τα όσα εγράψα πιο πριν, αφού έχεις όλα τα όργανα μπροστά σου χωρίς να καβαλάει το ένα το άλλο, με μια μίξη που αναπνέει και αναδεικνύει την απόδοση όλων των μελών της μπάντας! Ένας ακόμα λόγος που γουστάρω αυτό το δισκάκι είναι ότι όσο το ακούς τόσο πιο πολύ ψωμί έχει, οπότε καλά κολλήματα!!!

Επίσης για να μην ψάχνεστε όπως εγώ, στο κομμάτι "Grooves From Outer Space" ακούγεται η Sugahspank από τους Sugah Galore, όπου γίνεται λίγο πανικός, με το κομμάτι να είναι φάση Peppers, μετά κόψιμο a-la Black Sabbath και μετά τζαμάρισμα/ψυχεδέλιασμα μέχρι τέλους... Γαμάει! Λοιπόν σταματάω εδώ γιατί θα γράψω για όλα τα κομμάτια!
Να πούμε επιπλέον πως σε αυτό το album ακούμε τον παλιό τραγουδιστή της μπάντας Νίκο, ο οποίος έχει αποχωρήσει απο το 2009 για να φύγει στα ξένα, ενώ η μπάντα δουλεύει πάνω σε νέο υλικό πυρετωδώς με νέο τραγουδιστή τον Βαγγέλη από The Bliss (μπαντάρα!)! 

Να τους δείτε live που είναι 100 φορές καλύτεροι και να πάτε να τσακιστείτε να αγοράσετε μια από τις 250 κόπιες του μαύρου βινυλίου (ο βασιλιάς Βινύλιο επιστρέφει δυναμικά!!!) πριν εξαντληθεί, γιατί μετά το album θα είναι διαθέσιμο μόνο από το link που δίνουν τα παιδιά.

Αυτά!

Νίκος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: