Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

HAAPOJA (Fin) - Haapoja (2013)

Το εξώφυλλο είναι σκατά. Και δεν αναφέρομαι στην εικαστική του φύση, αλλά στην συνειρμική του. Ίσως είναι προϊόν της φυσικής επιλογής που στον κόσμο μας λέγεται marketing και έχει αυτή την εμπορική προοπτική που στην αντίστοιχη δαρβινική διαδικασία επέτρεψε στις κατσαρίδες να επιβιώσουν. Να μην μακρηγορώ λοιπόν, το εξώφυλλο είναι σκατά, όμως όπως μας έμαθαν οι μανάδες μας δεν κρίνουμε μία τούρτα από τα κεράκια που έχει πάνω αλλά από αυτόν που τα σβήνει.

Ο σβήστης στην προκειμένη δεν είναι από τα παιδιά που θα ήθελες να τα έχεις άσχημα μαζί του. Όχι ότι τον ξέρω προσωπικά, αλλά από αυτά που ακούω επιλέγω να κρατάω την πισινή μου. Ξέρω 'γω μπορεί να 'ναι και 3 μέτρα παλικάρι.
Ο Χααπόγιας λοιπόν είναι Φιλανδός έχει τέσσερα μέλη ένα demo και ένα full length που το ονόμασε Χααπόγια, γιατί γιατί όχι;

Έχει ωροσκόπο στους Kickback, Σελήνη στους Celeste και τα βράδια άκουγε Ved Buens Ende, Virus, και πιθανά συνήθεις ύποπτους Γάλλους, όχι όμως όσο ήταν ξύπνιος. Την καθαριστική δυστροπία του προτιμά να την περνά όσο δεν κοιτάζεις και πρέπει να προσέχεις γιατί όσο περισσότερο την παρακολουθείς τόσο θα χάνεις από την τρομερή του δυναμική και την ενέργεια του. Αν ξυπνάς τα πρωινά και το πρώτο πράγμα που λες στον καθρέφτη σου είναι κάτι του στυλ "Είμαι για τον πούτσο!  Όχι ρε, με κάναν να είμαι για τον πούτσο! Όλα είναι για τον πούτσο!" ή παρεμφερείς δηλώσεις οργής και αγανάκτησης, ο Χααπόγιας μπορεί να αποδειχθεί ένας ικανός σύντροφος για να σε εκτονώσει , αφού θα σε αναγκάσει να ακολουθήσεις τον μαλλιοκούβαρο ρυθμό του.

Δεν σηκώνει πολλά πολλά και θα απαιτεί από τη σχέση του επιθετικότητα, ζωντάνια και βία. Επειδή είναι Φιλανδός παίζει να μην καταλαβαίνεις την Παναγία σου όταν σου μιλάει, όμως αποδεικνύεται τόσο διαπεραστικός μέσα από την μανία του που η αδυναμία επικοινωνίας δεν θα φανεί σημαντικό εμπόδιο. Άμα τώρα είσαι τόσο αποφασισμένος τράβα στο google translate και βγάλε όποια άκρη μπορείς.

Παρόλα αυτά αν νιώθετε ότι από το υπερβολικό σκύλιασμα ξεφεύγει από τον έλεγχο μπορείτε να του κόβετε τον αέρα υπενθυμίζοντας του την επιλογή εξωφύλλου που έκανε. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
 

http://haapoja.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/haapojaband?sk=info
 

Γιώργος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: